ODANIN ALGISI

19.01.2018 Cuma

Sayın Üyelerimiz ve Susurluk Kamuoyu !

Geçen hafta,yerel basınımızın güzide köşe yazarları ile kahvaltılı basın toplantısı yaptık.Bu basın toplantılarında köşe yazarlarımzın görüş ve düşüncelerini alıyoruzBu son basın toplantısında odamızın halka inme konularında nasıl etkinlik düzenleyebileceğimiz,algı mekanizmasını nasıl işleteceğimiz konusunda bizlere görüş,düşünce ve öneri sundular.Bu öneri ve  düşüncelerini dikkate alarak birtakım etkinlikleri planlayacağız ve buı etkinlikleri sizlerle paylaşacağız.

Mart ve Nisan ayları,etkinliklerimiz açısından çok yoğun geçecek.İç ve dış paydaş toplantıları,meslek komiteleri ortak toplantıları yapılacak,Kalite Sistemimiz ve Entegre Yönetim Sistemi,Personel Toplantıları yapılacak,bu toplantılarda alınan kararlar ve planlanan etkinlikler sizlerle paylaşılacak.

Birtakım anket ve araştırma çalışmaları yapılacak,Susurluk Ekonomisine yön verme konusunda veri toplama çalışmalarımız olacak.İnternet Sitemizin görselliği ve cazibesi konusunda çalışmalarımız olacak.

Firma tanıtımlarımız ve ropörtajlarımız olacak ve yayımlanacak.

Kurum olarak Akreditasyon Sistemi Denetimini başarı ile geçerek Uluslar arası alanda Akredite edilmiş bir kurum olduk.Bu da bizim alt yapı sistemimizde,personelimizde ve yönetimlerimizde bir takım değişikliklere yol açtı.Bundan sonra tam kurumsal bir kurum olacağız.Prensipler ve Kurallar,birtakım Stratejik Plan ve Hedeflerle paralel olacak.

Gönüllülük esasına göre seçimle göreve gelen yönetimler,odanın Stratejik Plan ve Hedefleri ile uyumlu çalışacaklar.Üye’ye müşteri gözü ile bakarak müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz.

Kamuoyunda bir algı var.Ticaret Odası’nın Başkanı şu kadar maaş alıyor,üyeleri şu kadar para alıyor.

Sayın Susurluk’lular………….

Bizim mevzuatımızda organ üyelerine ücret ödenmesi konusunda herhangi bir düzenleme yok.Oda’nın bütün organlarında seçimle göreve gelmiş bütün arkadaşlar,gönüllülük esasınla,herhangi bir ücret ve menfaat beklentisi olmadan çalışmaktadırlar.Oda’nın organlarında görev yapıyoruz diye herhangi bir sosyal güvenlik ödemesi de yapılmamaktadır.Çünkü zaten bizler,ticari hayatımızdan dolayı Bağ-Kur Prim ödemesi yapmaktayız.Bunu açıklamayı önemli görüyorum.

Düzenlediğimiz Girişimcilik ve Hijyen Eğitimleri kamuoyunda bir hayli ilgi görmekte.Bu eğitimlerimizi çeşitlendirerek ve arttırarak sürdüreceğiz.

Eğitimler konusunda Halk Eğitim ve Milli Eğtiim ile işbirliği içerisinde oloacağız.Bu kurumların deneyim ve tecrübelerinden yararlanacağız.

Üreten ve paylaşan bir Susurluk dileğiyle…