VERGİ HAFTASI VE MART AYI ETKİNLİKLERİ

22.12.2017 Cuma

Sayın Üyelerimiz ve Susurluk Kamuoyu !

Geçen haftaki yazımda ekonomik gelişmelerden bahsetmiş ve birtakım verileri sizlerle paylaşmıştım.

Bu paylaşımlarımda enflasyonumuzun,işsizlik oranımızın yükselişte olduğunu,bölgemizin potansiyeli olması sebebi ile tarım ürünlerimizdeki üretim hacminin düşüş gösterdiğini,ekonomiye ve ekonomi yönetimine duyulan güvende,tüketici güven endeksinde azalma olduğunu dile getirmiştim.

Geçen haftamızı Vergi Haftası olarak kutladık.Vergi Bilincinin ve kutsallığını çocuklarımıza küçük yaşlarda eğitimeli ve öğretmeliyiz. 

İlçemizin vergi mükelleflerinde,vergi bilincinin yaygın olduğu,vergi borçlarını ödeme de çözümler ürettiklerini,Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Genel Sekreterimiz Yücel SAR:I ve Muamelat Memurumuz Merve ERGEN’in,Vergi Dairesi Müdürümüz Sayın İrfan Baran DAL ile yaptıkları ropörtajdan öğrenmiş bulunuyorum.Bu da bende memnuniyet yaratmakla bereber,kamuoyunda yaptığım geziler ve ziyaretlerde,üyelerimizin vergi yükünün çok ağır olduğu yönündeki şikayetlerini almış bulunmaktayım.

Ayrıca bu durum,genel bir uygulama.Onun için bu durumu üst makamlarımıza ileteceğiz.Önümüzdeki ay içerisinde İç ve Dış Paydaş toplantılarını yapacağız.Şimdi sorabilirsiniz.Bu paydaş nedir diye ?

Paydaş;kurumuzun (Susurluk Ticaret Odası) yasalar çerçevesinde hizmet üretirken etkilendiği kendi bünyesindeki organlar ve kendi bünyesi dışındaki kamu kurum ve kuruluşları,sivil toplum kuruluşları,basın,medya,dernekler ve toplumun çeşitli kesimlerini,karar alıcıları kapsamaktadır.

 Bizde bu iç ve dış paydaşlarımızla bir araya gelerek,paydaşlarımızın içeriden ve dışarıdan kurumumuza nasıl baktıklarını,nasıl gördüklerini,bizlerden neler beklediklerini,toplumda nerede olmamız gerektiği,ilçemize,ilimize ve ülkemize nasıl katkı sağlayabileceğimiz,üyelerimize daha kaliteli ve sürdürülebilir şekilde hizmet verebileceğimizi,üyelerimizin ve toplumumuzun hayatını nasıl kolaylaştırabileceğini tartışacağız,yeni politikalar ve çözümler arayacağız.

Susurluk Ticaret Odası olarak öncelikle potansiyelimizin ne olduğunu ortaya koyacağız,sonra da bu potansiyelimizi elimizdeki fırsatlarla,dezavantajlarımızı avantaja çevirerek Susurluk’taki firmalarımızın üretim kapasitelerini,istihdam oranlarını nasıl arttıracağı konusunda yol haritası çıkaracağız.

Susurluk’umuza yeni yatırımlar çekmeyi,yeni yatırım alanları yaratma konusunda devletin diğer kurumları ile birlikte çalışmalar yapacağız.

Yaptığımız bütün bu çalışmaları sizlerle birlikte yapacağız ve paylaşacağız.

Üreten ve paylaşan bir Susurluk dileğiyle..