EMİNE

23.08.2019 Cuma

Yine bir kadın, kendi hayatını zindana çevirdiği için bıktığı, özgür kalmak istediği, güvenli bir hayat aradığı ve kendi hayatını yaşamayı tercih ettiği için bir erkek tarafından öldürüldü. Paşazadeye sorsan ya çok aşıktı, ya namusunu korumuştu, ya da kadın mesela nefes almaya çalışmak gibi kesin kötü bir şey yapmıştı.

Ne oluyor ya? Size ne oluyor Allah aşkına? Bir insanın kararları, özgürlüğü, seçimleri ve yaşama hakkı üzerinde nasıl söz sahibi olabilirsiniz?Bu evrene hayat veren bir canlının hayatını nasıl sonlandırırsınız? Bir çocuğa nasıl bu acıyı, bu korkuyu, bu travmayı reva görürsünüz? O çocuğun varlık sebebini nasıl yok edebilirsiniz, hem de gözü önünde? Tüm hayatını nasıl mahvedebilirsiniz utanmadan “baba” unvanıyla? Hangi sıfatla, hangi yetkiyle? Latif Tanrı’nın küstah kulları!

Hayatı boyunca faydalı ve iyi hiçbir şey yapmamış, bir çiçek büyütmemiş, bir hayvan sevmemiş, herhangi bir baltaya sap olamayacak kadar vasıfsız, özgüvensiz, beceriksiz; üstelik bunların farkında olmayacak kadar cahil ama egemenlik kuracak kadar küstah bir oksijen müsrifi çıkacak ve sırf artık onunla yaşamak istemediği için bir insanı öldürecek. Akıl alacak şey değil…

Bir toplumda “6 yaşındaki kız çocuğu ile evlenilebilir, başı açık kadın perdesiz eve benzer, hamile kadının dışarıda dolaşması sapıklıktır, kadının karnından sıpayı sırtından sopayı eksik etmeyeceksin, karın sana itaat etmezse terbiye etmek için hafifçe dövebilirsin” gibi sapıkça, ahlaksızca, arsızca cümleler kuruluyorsa; bu cümleler insanların inançları temel gösterilerek dini vecibe gibi gösteriliyorsa, bu toplumdaki insanlar beynini kullanmadan, sorgulamadan bu fikirleri benimsiyorsa emin olun kadın cinayetleri hiçbir zaman bitmeyecektir. Hele ki aile içinde sürekli “benim aslanım yapar, benim koçum istediği kızı alır, benim yiğidim canının istediği gibi hareket eder” özgüveniyle yetişiyorsa, hiçbir canlının varlığına ve yaradılışına saygı ve hürmet göstermiyorsa, maharetleri ya da meziyetleri ile değil de bencilliği ile ayakta kalmayı başarabiliyorsa alın size çifte kavrulmuş psikopat, hiç kusura bakmayın efendiler…

Bir de şu var. Bakanlık psikologları bu travmayı yaşayan yavruya tam destek verecekmiş. Neyin desteği bu? Gözünün önünde, vahşice, bu hayattaki en kıymetli varlığı, tek korunağı annesi öldü be! Bu çocuğun bunu yaşayacağı noktaya gelene kadar nerede insanlar, kanunlar, cezalar? Takım elbiseyle mahkemeye çıktığı için iyi hal indirimi alıp 3-5 yıl sonra serbest kalan caniler var. Bu zamana kadar cayan oldu mu? Dünyanın tüm psikologlarını da getirseniz o çocuğun acısını, korkusunu, kararan geleceğini en baştan dizayn edebilir misiniz?

Kadın sizin malınız değildir, kadın sizin hizmetçiniz değildir, kadın sizin köleniz değildir. Kadın üzerinden egemenlik kurmaktan vazgeçin.

Yaradanın elinden, ecelimizle ölmek istiyoruz, sizin kirli ellerinizle değil…