SUSURLUK’UMUZA HİTABEN !

16.06.2017 Cuma

Susurluk Ticaret Odası Genel Sekreteri olarak; odamızın internet sitesinde ve medya kanallarımızda,Yönetim Kurulu Başkanım Sayın İlker KURT ve Yönetim Kurulu’nun izni ile ilçemizin siz değerli insanlarına hitap etmek fırsatını bulacağım.

         Bundan sonra her haftanın Pazartesi günleri,Odamızın medya kanallarından sizlere sesleneceğim.

         Bu yazıları yazmamdaki amacım;

         Odamızın hizmetlerinin tanıtımını yapmak,üyelerimize ve toplumumuza ulaşmak,toplumumuzu ekonomi,kültürel ve sosyal alanlarda bilgilendirmek,toplumdan gelen talepleri ilgililere iletmek olarak sıralayabiliriz.

         Öncelikle kendimi sizlere tanıtmak isterim.

          Ben Yücel SARI,1970 Susurluk İlçesi Göbel Mahallesi’nde doğdum.İlköğrenimi babamın memuriyeti sebebi ile Çanakkale İli Biga İlçesi Merkez Sakarya İlkokulunda,ortaokulu Göbel Ortaokulu’nda,Lise’yi Susurluk Lisesi’nde,Lisans Öğrenimi Dokuz Eylül Üniversitesi Manisa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nde tamamladım.Lisans eğitimim sonrası askerliğimi yaparak Bursa İli Karacabey İlçesi,Bursa Merkez’de ve Susurluk’ta özel sektörde çalıştım.01 Temmuz 1996 yılından itibaren Susurluk Ticaret Odası Genel Sekreterliği görevimi yürütmekteyim.Evli ve bir çocuk babasıyım.

          İlçemizde bugünlerde güzel hareketlenmeler var.Meslek Yüksek Okulu’na Mekatronik Bölümü  açılıyor.Bu oldukça anlamlı ve sevindirici bir gelişme.Fakat birçok kimse mekatronik’in ne olduğu konusunda bilgi sahibi olmayabilir.

           Mekatronik;

           Makine,elektronik ve yazılımların birleşiminden oluşan bir kombinasyondur.Aynı zamanda elektrik ve elektronik mühendisliğinin bir birleşimi olan mühendislik dalıdır.Bu tür programın ilçemize kazandırılması, sanayi-üniversite işbirliği ile firmalarımızın teknoloji ile tanışmaları yolunda bir sinerji yaratabilir.

          Aynı zamanda ilçemize Girne Amerikan Üniversitesi kuruluyor.Girne Amerikan Üniversitesi’nin kurulması,ilçemizin kültürel,sosyal,ekonomik anlamda kalkınması anlamına gelmektedir.Üniversite aynı zamanda ilçemiz için bacasız fabrika.

          Girne Amerikan Üniversitesi’nin kurulması sadece bürokratik işlemlere kaldı.Yetkililerimiz de bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceklerdir.

          Girne Amerikan Üniversitesi’nin Susurluk’ta kurulması demek; ilçemize temel hizmetler başta olmak üzere barınma,yurt,spor etkinlikleri,sosyal,kültürel alanlarda yeni yatırımların yapılması gerektiği anlamına geliyor.Devletin imkanlarının kullanılması yanında Susurluk halkının,işadamlarının,iş hayatının,sivil toplum örgütlerinin,kurumların taşın altına elini koyması anlamına gelmektedir.Herkesin de bu görevini gücüne göre yerine getireceğine inanıyorum.

         Üniversitenin kurulması ile ilçemizin çevresinin ve çehresinin değişeceğini,istihdamın ve eğitim etkinliklerinin artacağı,kültürel ve sosyal etkinliklerin artacağını öngörebiliriz.Bu sayede ilçemizin cazibesinin ve çekim gücünün artacağı,göç alacağını tahmin ediyor ve bekliyorum.

          İlçemiz Yüksek Okulu’na mekatronik programının açılması ve Girne Amerikan Üniversitesi’nin kurulması kararının alınmasında emeği geçen başta Odamız Yönetim Kurulu Başkanımız İlker KURT,Meclis Başkanımız Mehmet ÇETİN olmak üzere bütün Kamu ve yerel Yöneticilerimize,Siyasi Partilerimizin temsilcilerine,Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcilerine kurumum ve şahsım adına teşekkür ederim.

      

                                                                                                            Yücel SARI

                                                                                                           Genel Sekreter