D-8 PROJE DESTEK FONU

Ülkemiz; Bangladeş, Endonezya, İran, Malezyai Mısır, Nijerya ve Pakistan’dan oluşan Gelişen Ülke (D-8) Ekonomi İşbirliği Teşkilatı, üye ülkeler arasında kalkınmaya yönelik işbirliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal ilişkileri zenginleştirmek amacı ile 1997 yılında kurulmuş bir örgüt olup;

Birliğimiz (TOBB), Birliğin kurucu üyesidir , aynı zamanda dönem başkanlığını da yönetmektedir.

20 Ekim 2017 tarihinde düzenlenen zirvede Proje Destek Fonu oluşturulması fikri ortaya çıkmıştır. Oluşturulan bu fon; üye ülkelerin ön fizibilite ve fizibilite çalışmalarının desteklenmesi amacını taşımaktadır.

D-8 komisyonu tarafından seçilecek projede, en az 3 D-8 üyesi ülkenin yeralması gerekmektedir.Yapılacak çalışmalar için 12 ay proje süresi öngörülmekte olup, destek tutarı 20.000 Avro (max) olarak tespit edilmiştir. Fon Destek Başvuru Şartnamesi ile Proje Teklif Formu, Birliğimiz web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde “Hizmetler”başlığı altında “Uluslar arası İş İmkanları/Yurtdışı Etkinlikler” bölümünden temin edilebilir.

Temin edilen Formlar, doldurulduktan sonra D-8 Sekreteryası yetkilisine (Mr.Sheikh Mohammad Moinuddin, IT Expert, E-Posta : admin@developing8.org , GSM: 0 506 395 61 83 ) iletmeleri gerekmektedir.

Üyelerimize ve kamuoyuna önemle duyurulur.