Page 21 - Araştırma Raporu 2019
P. 21
2019 YILI SEBZE ÜRETİMİ 2019 YILI TARLA BİTKİLERİ ÜRETİMİ
SEBZE TÜRÜ EKİLEN ALAN (Dk.) ÜRETİM MİKTARI (Ton) BİTKİ TÜRÜ EKİLEN ALAN (Dk.) HASAT EDİLEN ALAN (Dk.) ÜRETİM MİKTARI (Ton)
Balkabağı 100 200 Arpa(Kuru) 6000 6000 2700
Arpa(Sulu) 4000 4000 2320
Bamya 120 90
Ayçiçeği (Yağlık) 1.Ekiliş Kuru 40000 40000 9600
Bezelye(Taze) 550 550 Ayçiçeği (Yağlık) 1.Ekiliş Sulu 10000 10000 4000
Biber(Dolmalık) 55 61 Bakla(Hayvan Yemi) 900 900 225
Bezelye(Yemlik ve yeşil ot) 1750 1750 3170
Biber(Salçalık,kapya) 1750 4375
Buğday(Kuru) 90000 90000 47700
Biber(Sivri) 50 75 Buğday(Sulu) 12500 12500 7500
Domates(Salçalık) 4750 40375 Buğday(Yeşil ot) 2500 2500 6250
Domates(Sofralık) 750 4725 Çavdar(Dane) 650 650 247
Çavdar(Yeşil ot) 150 150 330
Enginar 15 10
Çel k(1.Ekiliş) 1300 1300 1105
Fasulye(Taze) 120 126 Fasulye 1500 1500 450
Hıyar(sofralık) 55 88 Fiğ(Yeşil ot) 7000 7000 14000
Fiğ(Macar)(Yeşil ot) 6000 6000 12000
Ispanak 300 225
Hayvan Pancarı 50 50 250
Kabak(Çerezlik) 45 9 İtalyan Çimi(Yemlik) 5000 5000 25000
Kabak(Sakız) 50 50 Kanola(Kolza)Kuru 500 500 140
Korunga(Yeşil ot) 350 350 700
Karpuz 1100 3300
Mısır(Dane)1.Ekiliş 3500 3500 5950
Kavun 2100 4200
Mısır(Dane)2.Ekiliş 1500 1500 1650
Lahana(Beyaz) 110 440 Mısır(Silajlık)1.Ekiliş 22000 22000 132000
Lahana(Kırmızı) 30 60 Mısır(Silajlık)2.Ekiliş 13250 13250 59625
Nohut(Kuru) 2000 2000 324
Mantar(Kültür) 8100 97
Nohut(Sulu) 450 450 113
Marul(Göbekli) 60 96 Sarımsak(Kuru) 55 55 33
Marul(Kıvırcık) 40 40 Soğan(Kuru) 1000 1000 50
Sorgum(Yeşil ot) 50 50 100
Maydonoz 7 4
Susam(1.Ekiliş) 20 20 2
Patlıcan 50 173
Süpürge Otu 1800 1800 216
Pırasa 120 360 Şeker Pancarı 350 350 2275
Sarımsak(Taze) 40 39 Tri kale(Dane)(Kuru) 600 600 270
Tri kale(Yeşil ot) 1350 1350 2970
Soğan(Taze) 100 99
Yem Şalgamı 450 450 900
Turp(Bayır) 10 10 Yonca(Yeşil ot) 4950 4950 17820
TOPLAM 18990 51578 Yulaf(Dane)(Kuru) 4500 4500 1688
Yulaf(Dane)(Sulu) 1200 1200 540
Yulaf(Yeşil ot) 20000 20000 44000
TOPLAM 269275 269275 408211
20 21