MERHABA SUSURLUK

19.06.2017 Pazartesi

Susurluk Ticaret Odası olarak, bu yıldan itibaren stratejilerimizi ve planlarımızı değiştirerek, yenileyerek,güncel hale getirerek daha çağdaş, topluma daha rahat hitap eden,toplumun nabzını daha iyi tutan, çözümler üreten, araştırmacı ve reformist bir kurum olma yolunda çok çalışacağız. Bunun için 2015 yılında altyapı çalışmalarına ağırlık verdik ve birtakım sistemler oluşturduk.

 2016 ve takip eden yıllardaki faaliyetlerimizi ve etkinliklerimizi 01 Şubat 2016 Pazartesi günü Yönetim Kurulu Başkanım ile birlikte odamızda yapacağımız basın toplantısında kamuoyu ile paylaşacağız ve bu paylaşımımız Odamız İnternet Sitesinde yayımlanacaktır.

 Ayrıca yaptığımız etkinlikler de faaliyet bültenleri şeklinde aylık olarak sitemizde yayımlanacaktır.

Ayrıca kurumumuzun işbirliği içerisinde olduğu karar alıcıları tanıtmak amacı ile tanıtım ropörtajları yapıyor ve yapmaya devam edeceğiz.Bu ropörtajları da odamızın resmi internet sitesinde ropörtajlar bölümünde yayımlayacağız.Şu anda Kaymakamımız SayınYusuf Özdemir  ve Belediye Başkanımız Hüseyin Hızlıoğlu ile yaptığımız ropörtajları yayımladık.Diğer karar alıcılarla yapacağımız ropörtajları da yayımlayamaya devam edeceğiz.

 Geçen haftaki yazımda yüksekokulumuza açılması mekatronik ve kurulması planlanan Girne Amerikan Üniversitesi’nden bahsettim.

 Bu haftaki yazımın konusu,iş dünyamızın liderlerinden birisi olan Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç. 

 Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Koç’u 21 Ocak 2016 Perşembe günü evinde spor yaptıktan sonra sabah saatlerinde geçirdiği  Kalp Krizi  sonucunda kaybettik.

 Şimdi sizlere Mustafa Koç hakkında kısa bir bilgi vermeyi düşünüyorum.

 Mustafa Koç merhum Vehbi Koç’un torunu,Rahmi Koç’un oğlu,Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı’dır.Caroline Koç ile evli olup,iki kız çocuğu bulunmaktadır.

 Mustafa Koç lise öğrenimini İsviçre’deki Lyceum Alpinum Zuos’ta(1980),Yükseköğrenimini Amerika’da George Washington Üniversitesi’nde (1984) tamamlamıştır.Çalışma hayatına Tofaş’ta müşavir (satış danışmanı) olarak başladı.Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi.1992 yılından itibaren Koç Holding Başkan Yardımcılığı,Yönetim Kurulu Üyeliği,Başkan Vekilliği görevlerini üstlendi.4 Nisan 2003’te babası Rahmi Koç’tan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devraldı.1992’de Caroline Giraud ile evlendi,bu evlilikten iki kız çocuğu oldu.

Mustafa Koç Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı olup,2006 yılında Finlandiya’nın İstanbul Fahri Başkonsolosluğu görevini de yapmıştır.Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi olup,ekonomik ve sosyal alanlardaki çalışmaları için World Monuments Fund ve Carnegie Vakfı ile BNP Paribas gibi kuruluşlar tarafından ödüllendirilmiştir.Türkiye’deki büyük İtalyan yatırımlarının öncülerinden olan Koç,2012 yılında İtalya’nın ekonomik oscarı olarak bilinen Uluslar arası Leonardo ödülüne layık görüldü.Golf,binicilik,havacılık ve scuba etkinliklerine meraklıydı.İstanbul Golf Kulübü Başkanlığı görevini yürütmekte olup,aynı zamanda Fenerbahçe Kongre Üyesi ve 1905 Fenerbahçe Derneği kurucuları arasında yer almaktadır.Aynı zamanda Young President Organization (YPO),East West Instute,TOBB,DEİK,İstanbul Ticaret Odası,İstanbul Sanayi Odası üyesidir.

 Koç Holding,Arçelik,Opet,Tüpraş,Tofaş,Yapı ve Kredi Bankası,Otokar,Aygaz,Ford Otosan,Vehbi KoçVakfı,Rahmi M.Koç Müzesi,Çengelhan Rahmi M.Koç Müzesi,Koç Üniversitesi,Sadberk Hanım Müzesi,Özel Koç Lisesi,Vehbi Koç Göz Bankası,İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Enstitüsü,Türk Eğitim Vakfı,Pera Müzesi,Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı,sahip olduğu,yönettiği kurum ve kuruluşlardan bazılarıdır.

 Mustafa Koç,Türkiye üretilen her 10 liradan 1 lirasını tek başına üretmekte,aynı zamanda da 100.000 (yüzbin) işçiye sahip olup,aileleri ve çevresi ile birlikte 1 000 000 (bir milyon) kişinin ekmeğinde de söz sahibiydi.Dedesinden ve babasından devraldığı bayrağı başarı ile büyütmüş ve mevcut büyüklüğünü,holdingi devraldıktan sonra tam 5 katına çıkartmıştır.

 Mustafa Koç’un genç yaşta vefatı,iş dünyasını,sanat,kültür ve spor dünyasını derinden sarsmış ve üzmüştür.Koç grubu şirketlerinde bayraklar yarıya indirilmiştir.

 Mustafa Koç’u vefatı sebebi ile ailesine taziyelerini iletmek üzere siyaset dünyası başta olmak üzere,sanat,spor,kültür,eğitim dünyasının önde gelen isimleri Elmadağ Divan Otel’ine akın etmişlerdir.Birleşmiş Milletler Örgütü de Mustafa Koç için taziye mesajı yayımlamıştır. 

 Mustafa Koç’u kaybetmiş olmamız sebebi ile merhuma Allahtan rahmet,ailesine,sevenlerine,çalışanlarına,iş alemimize,camiamıza ve toplumumuza başımız  sağolsun diyorum.Mekanınız cennet olsun Sayın Mustafa Koç.

 Odamızın internet sitesinde makalelerime başladım.İddialı ve tecrübeli bir yazar değilim.Bu makaleleri yazmayı istememedeki temel amaç,çalıştığım kurumu yaşadığım topluma daha iyi anlatabilmek,yaşadığım toplumdaki insanlarımıza ekonomik anlamda bilgilendirmek,topluma bilgi aktarımı yapabilmek,sadece faydalı olabilmek olarak açıklayabilirim.

 Yazdığım yazıların ve makalelerin nasıl bir etki yarattığını ve/veya yaratacağını, toplumun nelere ne kadar ihtiyacı olduğundan yeteri kadar şu an için bilgi sahibi değilim.Fakat toplum olarak sizlerden beklentim,

bu konuda bana yardımcı olmanız,dile getirmemizi istediğiniz konuları bana iletmeniz.Bunun için odamızın internet sitesinin Bilgi Edinme Formu ve Dilek, Öneri, Şikayet bölümlerini, yucelsari@susurlukto.org.tr, ve yucel.sarii.1969@hotmail.com  e-mail adreslerini kullanabilirsiniz.

 İlginiz için şimdiden teşekkür ederim,önümüzdeki hafta görüşmek dileğiyle şimdilik hoşçakalın……