GÜNAYDIN,

 

TÜİK ve TCMB tarafından ortak hazırlanan tüketici güven endeksi verisinin Şubat ayı rakamları duyurulacak. Tüketici güven endeksi bir önceki ay yüzde 6,2 artışla 73,2 puana çıkmıştı (10.00).

TÜİK aynı saatte Ocak ayına ilişkin konut satış istatistiklerini de yayımlayacak.

TCMB, Aralık ayına ilişkin uluslararası yatırım pozisyonu, TOBB kurulan ve kapanan şirket sayıları verilerini açıklayacak (10.00).

İngiltere'nin Ocak ayına ilişkin perakende satış verileri yayımlanacak. Perakende satışlar Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 3,7, geçen yıl aynı aya göre yüzde 0,9 azalmıştı (10.00). 

Avrupa'da günün son verisi Euro Bölgesi için Şubat ayına ilişkin öncü tüketici güven endeksi verisi olacak. Tüketici güven endeksi bir önceki ay -8,5 seviyesinde açıklanmıştı (18.00).

ABD'den gelecek veriler ikinci el konut satışları, Conferance Board öncü göstergeler endeksi (18.00) ve Baker Hughes sondaj kule sayıları (21.00) olacak.

New York Fed Başkanı John Williams, New Jersey City Üniversitesi, Guarini Uluslararası Eğitim ve Ekonomik Hareketlilik Enstitüsü tarafından düzenlenen ekonomik görünüm üzerine sanal etkinliğin açılış konuşmasını yapacak (19.00).

Kaynak   :   Dünya Gazetesi