TİSK 2018 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK ÖDÜL PROGRAMI

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) geleneksel “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri 2018”  yarışma süreci başlamış olup,dson başvuru tarihi 09 Kasım 2018 günü saat 17.00’dir.

 Müracaatlar www.tisk.org.tr ve http://csrforall.eu/tr/index.php adreslerinden yapılabilir.

  Büyük ödül ve özel ödül dahil her kategoride biri büyük ölçekli,diğeri KOBİ olmak üzere 2’er şirkete toplamda 18 şirkete ödül verilmesi öngörülmektedir.

  Başvurular,ayrı ayrı kategorilere göre yapılmayacak olup, sunulacak olan projeler bütün kategorilerde değerlendirmeye tabi tutulacaktır.Yarışmacılar her kategoride aldıkları puanlara göre sıralanacaktır.Her kategoride en yüksek puanı alan proje ödüllendirilecektir.Jüri isterse yaptığı değerlendirmeyle özel ödüllendirme de yapabilir.

  Kategorilerine göre esas alınan temel kriterler aşağıdaki gibidir.

 Büyük Ödül  : Beş kategoride (özel ödüller hariç) toplamda en yüksek puanı alan bir büyük şirkete ve bir KOBİ’ye verilecektir.Bir toplumsal soruna yönelik yenilikçi çözüm üreten etkili bir projenin farklı paydaşlar ile işbirliği içerisinde iyi bir uygulama ile yaygınlaşarak sürdürülmesi sürecini gerçekleştiren 2 proje büyük ödülü alacaktır.

Etkililik Ödülü : Belirli bir toplumsal soruna ve/veya dezavantajlı gruba yönelik etkili bir çözüm getiren ve olumlu bir sosyal ya da çevresel veya ekonomik etkisi olan KSS projeleri bu ödülü alacaktır.

İyi Uygulama Ödülü : Fikir aşamasından başlayarak tüm planlama,izleme-değerlendirme ve iletişim süreçlerinde etkin bir proje yönetiminin sergilendiği KSS projeleri bu ödülü alacaktır.

Kapsayıcılık Ödülü : Kamu-Sivil Toplum-Özel Sektör işbirliği içerisinde uygulanan ve/veya diğer şirketler ile işbirliği içinde gerçekleştirilen;projenin yararlanıcısı olan toplum kesimlerini ve/veya şirket çalışanlarını sürece dahil eden KSS projeleri bu ödülü alacaktır.

Sürdürülebilirlik Ödülü : Belirli bir toplumsal soruna ve/veya dezavantajlı gruba yönelik kalıcılı bir çözüm içeren;zaman,kaynak ve uygulama kapasitesi açısından sürdürülebilir ve/veya yaygınlaştırılabilir KSS projeleri bu ödülü alacaktır.

Yenilikçilik Ödülü : Toplumsal orunların Çözümü amacı ile yenilikçi,inovatif süreç,ürün,hizmet,uygulamalar ve/veya bilimsel yöntem ve teknolojilerin kullanıldığı KSS Projeleri bu ödülü alacaktır.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Özel Ödülü : Kadınların,toplumda daha etkin ve eşit statüye ulaşması,karar alma mekanizmalarında ve iş yaşamında daha aktif yer almaları için etkili,farkındalık arttıran ve kalıcı çözümler getirecek;kısa,orta ve uzun vadede pozitif sonuçlar doğuracak toplumsal dönüşüm sergilemeyi hedefleyen KSS Projeleri bu ödülü alacaktır.

Girişimcilik Özel Ödülü : Sürdürülebilir,topluma faydalı ve yaratıcı ürünler ve hizmetler sunan bir iş modeli geliştiren;toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilen bütüncül bir yaklaşım sergileyen ve diğer girişimcilere örnek olabilecek KSS Projeleri bu ödülü alacaktır.

GAN TÜRKİYE Özel Ödülü : Küresel İşbaşında Eğitim Ağı’na (GAN) üye bulunan,TİSK tarafından kurulan GAN TÜRKİYE faaliyetleri kapsamında,”işbaşında eğitim(çıraklık,beceri eğitimi,stajyerlik) imkanı sunulması,kaliteli işbaşında eğitim fırsatlarının ve bu konuda bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılması amacıyla şirketler tarafından yürütülen projeler bu ödülü alabilecektir.

Ayrıntılı bilgi için;

Rana Çavuşoğlu (İstihdam ve Endüstri İlişkileri Uzmanı)

E-Posta        :  odul@tisk.org.tr

Telefon        :  0 312 439 77 17